Een wereldreis maken, een aantal maanden remote werken of een tijdje bij een familielid wonen: veel Nederlanders vertrekken naar het buitenland. Of je nu voor onbepaalde tijd of slechts een aantal maanden vertrekt, je kunt in deze tijd psychische klachten ontwikkelen. Vooral expats lopen een hoger risico op het krijgen van mentale klachten, zoals stress en depressie. Daarom kun je bij Psycholoog Wereldwijd therapie volgen in het buitenland. Maar hoe werkt dit precies? En wat zijn de voordelen van online therapie?

Hoe werkt therapie volgen in het buitenland?

Jaarlijks vertrekken er tienduizenden mensen voor een onbepaalde tijd naar het buitenland. [1] Ze gaan werken in het buitenland, rondreizen of verhuizen voor de liefde. Wanneer je bent verhuisd naar een ander land, kunnen er psychische klachten ontstaan. Dit kan komen doordat je een nieuwe routine moet vinden of omdat je het lastig vindt om je aan te passen aan de nieuwe cultuur. Maar ook kunnen klachten die je in Nederland al had, verergeren door bepaalde omstandigheden.

In het buitenland kan het een uitdaging zijn om een psycholoog te vinden die jouw taal spreekt. Daarom is het mogelijk om therapie te volgen in het buitenland bij een online psycholoog. Waar je ook bent, je kunt altijd praten met een psycholoog in je eigen taal.

Wanneer moet ik hulp zoeken?

Er zijn verschillende redenen waarom therapie volgen in het buitenland een goede keuze is. Als je verhuist naar het buitenland, loop je een hoger risico op het ontwikkelen van psychische problemen. Hoe dat precies zit, leggen we hieronder voor je uit.

Emigreren heeft een grote impact op je leven. Je jaagt je droom achterna, maar krijgt ook te maken met grote veranderingen. Alles wordt anders: je woning, werk, sociale contacten etc. Je verwachtingen zijn hoog, maar de realiteit steekt vaak anders in elkaar. Er zijn veel uitdagingen die je moet overwinnen, zoals heimwee, nieuwe taal leren en nieuwe contacten leggen.

Al deze uitdagingen bij elkaar kunnen ervoor zorgen dat er psychische klachten ontstaan. Zo ervaren expats vaak depressieve klachten en soms zelfs suïcidale gedachten. Om deze reden is het belangrijk dat expats de juiste hulp op afstand krijgen. [2]

Wanneer moet ik hulp zoeken

Voordelen psycholoog op afstand

Iemand met psychische klachten bespreekt zijn of haar problemen het liefst in de moedertaal. Het onder woorden brengen van je gedachten kan lastig zijn, helemaal in een andere taal. Door te praten met een Nederlandse online psycholoog kun je je makkelijker verwoorden. Hieronder delen we nog een aantal voordelen van een psycholoog op afstand.

  • Je kunt direct terecht bij een psycholoog
  • Psychologen hebben ervaring met emigreren en het expatleven
  • Toegang tot de juiste hulp waar je ook bent
  • Ook geschikt voor relatieproblemen
  • Altijd een psycholoog die zich in dezelfde tijdzone bevindt
  • Ook therapie in de avonden of weekenden

Psycholoog Wereldwijd: speciaal voor expats

Veel expats verlangen naar passende psychische hulp in hun moedertaal. Heb jij behoefte aan een gesprek met een psycholoog? Wil je graag therapie volgen in het buitenland? De psychologen van Psycholoog Wereldwijd zijn zelf expat (geweest). Zij weten dus precies waar jij mee te maken hebt.

Plan een gratis kennismakingsgesprek met een online expatpsycholoog en kijk of online therapie iets voor jou is. Geen zorgen, je zit nergens aan vast.

    Veel gestelde vragen over therapie volgen in het buitenland

    Kan ik zomaar in therapie gaan?

    Ja, het is mogelijk om zonder verwijzing van je arts in therapie te gaan. Online therapie is heel toegankelijk en je kunt zelf contact opnemen met een psycholoog naar keuze. Voel je geen klik met je therapeut? Dan kun je altijd de behandeling stoppen.

    Wordt therapie in het buitenland vergoed?

    Online therapie wordt niet vergoed vanuit de Nederlandse zorgverzekering. Heb je een internationale zorgverzekering of een expatverzekering? Dan is het mogelijk dat je een vergoeding krijgt voor online psychologische zorg. Laat je goed informeren door je verzekeraar.

    Kan er rekening worden gehouden met verschillende tijdzones?

    De online psychologen van Psycholoog Wereldwijd bevinden zich over de hele wereld. Van Australië tot Indonesië: wij koppelen je altijd aan een geschikte therapeut die zich in dezelfde tijdzone bevindt.

     

    Bronnen:

    [1] https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-bevolking/bevolkingsgroei/emigreren#

    [2] https://www.psycholoogopafstand.nl/depressiviteit-en-zelfmoord-onder-nederlanders-in-het-buitenland/

    Categories: Algemeen